homesupportftpcontact

Drukkerij Oranje

– 50 jaar ervaring, van concept tot afwerking –

Drukkerij Oranje - Vlasstraat 17 - 8710 wielsbeke
· home » drukkerij » over drukkerij Oranje

drukkerij oranje

Ervaren drukkerij

Al meer dan 50 jaar realiseert Drukkerij Oranje het meest uiteenlopende full colour drukwerk, zowel voor particulieren als voor bedrijven. U kunt vertrouwen op onze knowhow en ervaring voor het ontwerpen en drukken van uw tijdschriften, boeken, brochures en gelegenheidsdrukwerk. En dat alles tegen concurrerende prijzen!

Servicegerichte drukkerij

Het resultaat en het effect van uw drukwerk wordt bepaald door de ideeŽn, creativiteit en technische uitrusting van uw drukkerij.

Drukkerij Oranje biedt u:

  • een uitgebreid, hoogtechnologisch machinepark,
  • een goede wisselwerking tussen u en de drukker,
  • begeleiding door professionele grafici die met u meedenken, van idee tot uitwerking. Zij kiezen in samenspraak met u een coherente stijl voor al uw logo´s, brochures, uitnodigingen, verpakkingen, pancartes,…
  • een totaalaanpak: vertalingen, fotografie, verzending,…

Creatieve drukkerij

De creativiteit van uw drukkerij bepaalt de meerwaarde van uw drukwerk. Het zorgt ervoor dat uw bedrijf en producten of diensten worden opgemerkt en herkend. Door de jaren heen is de prepressafdeling van Drukkerij Oranje uitgegroeid tot een full service grafisch bureau. De professionele ontwerpers en DTP´ers begeleiden u in het ontwerp en creatie van uw drukwerk. Bovendien tekent het creatieve team in samenspraak met u een lijn uit voor nuttige marketingtools, zoals uw huisstijl, website, productverpakkingen, textielopdrukken, bedrijfsvoorstellingen,…

Groene drukkerij

Drukkerij Oranje komt aan uw milieuvriendelijke behoeftes tegemoet.

Fotovoltaïsche zonnepanelen
Op het dak van de drukkerij staan sinds april 2008 enkele honderden fotovoltaïsche zonnepanelen opgesteld in zuidelijke richting. De opbrengst ervan bedraagt zo´n 13 procent van onze behoeften, maar is toch 55000 kWh.

Procesloze drukplaten
De drukplaten die wij aanmaken, zijn van het Azura-type van Agfa-Gevaert. Deze worden procesloos aangemaakt, dus zonder gebruik van chemie. De platen worden na belichting enkel beschermd tegen oxidatie door gom aan te brengen.Alcoholvrij drukprocédé
Op de twee belangrijkste vellenpersen van Manroland wordt alcoholvrij gedrukt, dus zonder het vluchtige solvent IPA-alcohol. Met een aangepast vochttoevoegmiddel en met per druktoren twee aangepaste rubberrollen hebben wij dit milieuonvriendelijk product niet nodig. De diverse luchtpompen van deze persen zijn frequentiegestuurd. Dat vermindert het electriciteitsverbruik.

Recyclage
De wasmiddelen van de drie grootste drukpersen worden intern gerecycleerd. De solvent-wasmiddelen en het water, die in de drukpersen werden gemengd, scheiden we. Het wasmiddel wordt gefilterd en verfrist door ongeveer 20 procent vers middel toe te voegen. Het is dan klaar om opnieuw gebruikt te worden. Het water wordt in een toestel gezuiverd en mag dan geloosd worden.

Afvalreductie
De quadri-inkten voor de vellenpersen worden niet uit kleine metalen potten van 1 of 2,5 kg, maar uit grote 200 kg-vaten naar de machines geperst. Dat betekent een milieubesparing van ongeveer 5000 metalen verpakkingen. Deze grote vaten worden na gebruik gerecycleerd en opnieuw gebruikt.

Afval van papiervellen, snippers, karton, behandeld papier en diverse plasticfolies wordt intern gescheiden. Zo kunnen de recyclagefirma´s de verwerking ervan optimaal laten gebeuren.

FSC®-label
De drukkerij beschikt over het herkomstcertificaat voor papier FSC ® . Ons gecertificeerde papier is afkomstig van bomen die beheerd worden volgens de principes van verantwoord bosbeheer. Met het FSC ®-certificaat wordt bovendien aandacht besteed aan het sociale en economische welzijn van de bosarbeiders en de lokale gemeenschappen.