homesupportftpcontact

Grafisch ontwerp, drukwerk & mailings

– van concept tot afwerking –

· home » support » ftp

FTP-server Drukkerij Oranje

Via de browser

(Internet Explorer, Firefox,…)
Via de volgende link heeft u toegang tot onze FTP-server.
http://ftp.druk-oranje.be:100

Neem telefonisch contact op met Drukkerij Oranje voor de juiste login: +32 (0)56 62 77 43.
Bij technische problemen kan u terecht op +32 (0)56 62 78 24.

Werkwijze
Het linkerdeel bevat de inhoud op onze FTP-server. Om een bestand hiervan te downloaden, volstaat het om op de pijl naar beneden te klikken naast de bestandsnaam.
In het rechterdeel maakt u uw bestanden naar onze FTP-server over. Via ´bladeren´ kiest u het bestand op uw harde schijf.Vergeeet uw bedrijfsnaam en eventuele opmerkingen niet mee te geven en klik op de knop ´begin upload´. Laat het venster open totdat de upload voltooid is…

Levert u een groot aantal bestanden aan? Verzamel dan de verschillende bestanden tot één bestand via een gratis compressie tool, namelijk 7zip voor pc-gebruikers of STUFFIT voor mac-gebruikers.

top ↑

Tips bij aanleveren via de browser

Snellere overdracht
Wanneer u zware foto´s wil versturen, doet u er goed aan die bestanden te comprimeren. Op die manier verloopt de overdracht sneller.
Om diezelfde reden verstuurt u foto´s in .TIFF-formaat beter in .JPEG formaat.
Let wel: Selecteer de maximumkwaliteit (kwaliteit: 100) bij het omzetten van de foto naar .JPEG formaat (via ´safe for web´ in Photoshop). Dit om geen kwaliteitsverlies te lijden.

Meerdere bestanden tegelijk
Wanneer u meerdere bestanden aanlevert, is het interessant om alle bestanden eerst naar een .zip formaat om te zetten. Alle foto´s worden dan in één bestand gestopt waardoor u maar één bestand hoeft op te laden.

U kan ook de keuze maken om de bestanden via een FTP-client over te maken. Dan hoeft u de bestanden slechts te verslepen naar de gewenste plaats. Meer info over een FTP-client, vindt u hieronder.

top ↑

Via FTP-client

(Filezilla, SmartFTP, Fetch…)
Een FTP-client is handig indien u geregeld of veel bestanden tegelijk via FTP aanlevert.
Filezilla is een gratis FTP client die u via de volgende link kan downloaden.
Downloadpagina Filezilla

Om toegang tot onze FTP-server te krijgen via een FTP-client heeft u deze gegevens nodig:
Adress: ftp.druk-oranje.be
User en Pass telefonisch te verkrijgen via +32 (0)56 62 77 43.
Port: 21 (standaard)

Heeft u niet onmiddellijk connectie met onze FTP-server? Probeer dan in Filezilla de overdrachtmodus eens te wijzigen van passief naar actief bij Bewerken > Instellingen... Optie verbinding > FTP.
Verbreek de verbinding en probeer opnieuw connectie te maken. Bij aanhoudende problemen kunt u terecht op het telefoonnummer +32 (0)56 62 78 24.

Heeft u toegang tot onze FTP-server? Zoek dan via het linkervenster de bestanden op uw harde schijf.
Met een rechtermuisklik op het bestand of de folder kunt u voor ´upload´ kiezen. Filezilla plaatst het dan in de zichtbare directory in het rechterdeel.
U kan ook simpelweg uw bestanden of folder in het rechtervenster slepen. In het venster onderaan kunt u de vooruitgang van uw upload volgen.

top ↑

Alternatieven

Online services
We transfer
You send it
Dropbox

top ↑